Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
11 stroužek | Česnek |
6 ks | Chilli paprička zelená |
4 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kg | Jehněčí maso mleté |
50 ml | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
50 ml | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 ml | Olej rostlinný |
0,5 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 412,9mg |
Draslík | 949,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tři vejce si uvaříme natvrdo. Následně je oloupeme a najemno nasekáme. Vajíčka smícháme s mletým masem. Najemno nakrájíme zelené chilli a dvě cibule, které taktéž smícháme s masem, okořeníme kurkumou a masalou a osolíme. Maso vytvarujeme na kuličky. |
2 | Z mouky a zbylého vejce zpracujeme těsto. Masové kuličky v něm následně obalíme a osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zbylé nakrájené cibule a osmažíme, dokud cibule nezesklovatí. Rajčata si rozmixujeme a přidáme do směsi, přidáme špetku soli a necháme chvíli vařit. |
4 | Do této směsi přidáváme masové kuličky a smažíme je asi 30 minut. Následně kuličky rozkrojíme vejpůl, zalijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem. Můžeme podávat. |