Recept

Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49784
Kategorie: Maso

Ingredience

11 stroužek Česnek
6 ks Chilli paprička zelená
4 ks Cibule
1,5 kávová lžička Garam masala
0,5 kg Jehněčí maso mleté
50 ml Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
50 ml Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
25 ml Olej rostlinný
0,5 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 906kJ
6% Sacharidy 21 g
71% Tuky 54 g
29% Sodík 584 mg
59% Bílkoviny 33 g

Mleté jehněčí s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Tři vejce si uvaříme natvrdo. Následně je oloupeme a najemno nasekáme. Vajíčka smícháme s mletým masem. Najemno nakrájíme zelené chilli a dvě cibule, které taktéž smícháme s masem, okořeníme kurkumou a masalou a osolíme. Maso vytvarujeme na kuličky.

2

Z mouky a zbylého vejce zpracujeme těsto. Masové kuličky v něm následně obalíme a osmažíme na oleji, dokud nezezlátnou.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zbylé nakrájené cibule a osmažíme, dokud cibule nezesklovatí. Rajčata si rozmixujeme a přidáme do směsi, přidáme špetku soli a necháme chvíli vařit.

4

Do této směsi přidáváme masové kuličky a smažíme je asi 30 minut. Následně kuličky rozkrojíme vejpůl, zalijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept