Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami
Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49785 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
8 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Kompot borůvkový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny konzumní |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 307,7mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kompot borůvkový, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zapečené s jablky plněnými borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vsypeme do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody a necháme je uvařit. Pak je scedíme a necháme okapat. |
2 | V misce utřeme polovinu másla, žloutky, dvě třetiny cukru a skořici a směs smícháme s uvařenými těstovinami. |
3 | Jablka oloupeme, seřízneme, vydlabeme z nich jádřinec a naplníme je borůvkami z kompotu. Naplněná jablka dáme do zapékací mísy, přidáme k nim připravené těstoviny, na ně rozložíme plátky zbylého másla a vše zapečeme v středně vyhřáté troubě. |
4 | V průběhu pečení pocukrujeme, aby se vytvořila kůrka. |