Jednoduchý recept

Kompotované trnky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49786

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
3 kg Trnky
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
34% Sacharidy 124 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kompotované trnky postup přípravy receptu:

1

Pokud možno, použijeme trnky spálené prvním mrazem. Očistíme je, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a převaříme. Do vroucího nálevu nasypeme trnky, cca 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Poté je vyjmeme a rozdělíme do sklenic.

2

Cukerný roztok znovu povaříme a po vychladnutí nalijeme na trnky. Sklenice důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept