Čerstvé trnky nakládané v octě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé trnky nakládané v octě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49787 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
700 g | Cukr krystal |
2 g | Hřebíček |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
4 g | Skořice celá |
1,5 kg | Trnky |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 147g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 8,9mg |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Trnky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé trnky nakládané v octě postup přípravy receptu:
1 | Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme. |
2 | Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení-do druhého dne.