Jednoduchý recept

Víno z čerstvých trnek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49789

Ingredience

1 kg Cukr krystal
1 kg Trnky
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 194kJ
52% Sacharidy 187 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 22 mg
2% Bílkoviny 1 g

Víno z čerstvých trnek postup přípravy receptu:

1

Použijeme dobře zralé trnky, které prošly mrazem. Očistíme je, důkladně omyjeme a nasypeme do 5 l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vlažným roztokem zalijeme trnky.

2

Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj několik dírek a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 3 měsíce. Poté stáčíme tekutinu gumovou hadičkou do demižonu a necháme stát, dokud se nevyčistí. Čisté víno rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení - 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept