Víno z čerstvých trnek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Víno z čerstvých trnek
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49789 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
1 kg | Trnky |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 187g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,3mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Trnky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Víno z čerstvých trnek postup přípravy receptu:
1 | Použijeme dobře zralé trnky, které prošly mrazem. Očistíme je, důkladně omyjeme a nasypeme do 5 l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vlažným roztokem zalijeme trnky. |
2 | Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj několik dírek a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 3 měsíce. Poté stáčíme tekutinu gumovou hadičkou do demižonu a necháme stát, dokud se nevyčistí. Čisté víno rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kvašení - 3 měsíce.