Recept

Indické kořeněné jehněčí

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49791

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibulka jarní
10 ks Hřebíček
1 kg Jehněčí kýta
0,3 kávová lžička Muškátový květ
1 kávová lžička Muškátový oříšek
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Ocet vinný
2 polévková lžíce Pasta zázvorová
2 polévková lžíce Pasta česneková
100 ml Rajčatová pasta
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
2% Sacharidy 7 g
47% Tuky 35 g
26% Sodík 520 mg
56% Bílkoviny 32 g

Indické kořeněné jehněčí postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme nečistot a na několika místech propícháme jehlou. Tyto otvory zaplníme hřebíčkem. V malé misce smícháme mleté chilli, špetku soli, zázvorovou a česnekovou pastu a vinný ocet. Touto směsí natřeme maso ze všech stran a necháme 6 hodin uležet.

2

Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a maso na něm smažíme, dokud se nezabarví do hněda. Odlijeme přebytečný tuk. Maso zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Následně jej vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.

3

Do pánve přidáme rajčatové pyré, muškátový oříšek a květ, špetku soli a vše důkladně zamícháme, dokud není směs hustá. Následně necháme v této směsi rozpustit máslo a vše zalijeme smetanou.

4

Plátky masa zalijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept