Indické kořeněné jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kořeněné jehněčí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49791 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibulka jarní |
10 ks | Hřebíček |
1 kg | Jehněčí kýta |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
100 ml | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Pasta česneková |
2 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
100 ml | Rajčatová pasta |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 124,1mg |
Draslík | 690,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Hřebíček, Jehněčí kýta, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Rajčatová pasta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pasta zázvorová, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kořeněné jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme nečistot a na několika místech propícháme jehlou. Tyto otvory zaplníme hřebíčkem. V malé misce smícháme mleté chilli, špetku soli, zázvorovou a česnekovou pastu a vinný ocet. Touto směsí natřeme maso ze všech stran a necháme 6 hodin uležet. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a maso na něm smažíme, dokud se nezabarví do hněda. Odlijeme přebytečný tuk. Maso zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud nezměkne. Následně jej vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Do pánve přidáme rajčatové pyré, muškátový oříšek a květ, špetku soli a vše důkladně zamícháme, dokud není směs hustá. Následně necháme v této směsi rozpustit máslo a vše zalijeme smetanou. |
4 | Plátky masa zalijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou. Můžeme podávat. |