Indické ostré jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické ostré jehněčí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Garam masala |
1 kg | Jehněčí maso |
100 ml | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
100 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 388,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické ostré jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Česnek, chilli, zázvor, kurkumu a mletý koriandr rozetřeme na jemnou pastu. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na tuku následně cibuli osmažíme, dokud se nezabarví do hněda. |
2 | Přidáme koření a smažíme, dokud se nezbavíme veškerého tuku. Přidáme nakrájená rajčata a necháme ještě několik minut vařit. |
3 | V této směsi podusíme jehněčí, pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Když je maso hotové, posypeme jej masalou a ozdobíme pokrájenými lístky koriandru. Můžeme podávat. |
Poznámka
1