Indické jehněčí klobásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické jehněčí klobásky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
10 ks | Hořčičné semínko |
3 ks | Hřebíček |
0,5 kg | Jehněčí maso |
2 ks | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 208,8mg |
Draslík | 440,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hořčičné semínko, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Koriandr mletý, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické jehněčí klobásky postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme pod tekoucí vodou a najemno nameleme. Veškeré koření rozemeleme a smícháme s utřeným zázvorem, česnekem, chilli a nadrobno nakrájenou cibulí. |
2 | K masu přidáme vejce a tuto směs důkladně prohněteme. Zpracovanou směs vyválíme na stejně dlouhé válečky, které napíchneme na kovové jehly. Opečeme na grilu a průběžně zaléváme tukem. Když je maso ugrilované, můžeme podávat. |