Kolečka z brambor a smetany ze Želnavy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kolečka z brambor a smetany ze Želnavy
Kolečka z brambor a smetany ze Želnavy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 49798 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Smetana 16% (pochoutková) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,5mg |
Draslík | 413,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 325,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kolečka z brambor a smetany ze Želnavy postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 6 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme k nim hrubou mouku, sůl a velmi hustou zakysanou smetanu. Těsto dobře propracujeme a dáme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku silnou 1 cm a formičkou vykrojíme kolečka o průměru 6-8 cm. |
2 | V pánvi rozpustíme olej s máslem a kolečka z obou stran smažíme dozlatova. Usmažená kolečka dáme na talíře, pokapeme mlékem a když mléko nasáknou, změknou, posypeme je moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme. |