Kompot z čerstvých třešní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých třešní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49799 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 g | Cukr krystal |
1 kg | Třešně |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 244,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z čerstvých třešní postup přípravy receptu:
1 | Třešně přebereme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme ovoce. Sklenice uzavřeme, vložíme do vodní lázně a při teplotě 80-85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sklenice zaléváme pouze do 3/4 objemu, ovoce pustí rovněž šťávu.