Recept

Cizrna s jehněčím masem po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49804

Ingredience

10 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cizrna
1,5 kg Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Kmín mletý
50 ml Koriandr čerstvý
25 ml Kurkuma
200 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
100 ml Tuk
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
0,5 ks Zázvor mletý
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,007 kcal
Kilojoule 4 212kJ
3% Sacharidy 10 g
109% Tuky 82 g
9% Sodík 180 mg
54% Bílkoviny 30 g

Cizrna s jehněčím masem po indicku postup přípravy receptu:

1

Cizrnu necháme louhovat 3 hodiny. Maso zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Když je cizrna vylouhovaná, nameleme ji společně s uvařenými kousky masa.

2

Nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, zelené chilli a pár lístků koriandru. Koření nadrtíme. Směs masa a cizrny smícháme společně s kořením a opět umeleme, dokud nevznikne jemná pasta.

3

Zalijeme vejcem, promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které ještě uhněteme společně s částí předem nakrájené cibule a zbytkem koření. Ze směsi uhněteme kuličky, které osmažíme na oleji. Podáváme horké, ozdobené zbytky cibule a koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept