Jednoduchý recept

Indické bramborové kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49806
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kg Brambory
3 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
250 ml Jogurt bílý
5 ks Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Koriandr mletý
100 ml Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Pasta česneková
1 kávová lžička Pasta zázvorová
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zázvor mletý
90 g Ořechy Kešu

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
12% Sacharidy 44 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 193 mg
20% Bílkoviny 11 g

Indické bramborové kari postup přípravy receptu:

1

Brambory zbavíme slupek a odstraníme nečistoty. Následně je naskrz propícháme párátky a osmažíme na oleji, dokud nám brambory nezezlátnou.

2

Osmažené brambory rozmixujeme, dokud nevznikne hustá kaše, kterou zalijeme jogurtem a ochutíme vším kořením, vyjma garam masaly.

3

Na druhé pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, cibuli a česnekovou i zázvorovou pastu. Vše osolíme. Tuto směs pak zalijeme bramborovo-jogurtovou směsí a vše za stálého míchání vaříme, dokud směs nepustí všechen tuk. Zalijeme trochou vody a minutku povaříme.

4

Poprášíme garam masalou a zasypeme mletými kešu oříšky. Vše následně důkladně promícháme. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept