Indické smažené kolokázie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické smažené kolokázie
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
0,5 kg | Kolokázie |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Libeček |
1 kávová lžička | Mango |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 ml | Pšeničná krupice |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 805,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 215,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citrony, Koriandr mletý, Mango, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kolokázie, Libeček, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické smažené kolokázie postup přípravy receptu:
1 | Hrnec naplníme vodou, vložíme do něj kolokázii a uvedeme k varu. Následně ji vyjmeme z hrnce, oloupeme a rozkrojíme napůl. Celou kolokázii následně propícháme párátky, přidáme špetku soli a pokapeme citronovou šťávou. Kolokázii odložíme na 20 minut bokem. |
2 | V míse smícháme směs krupice, chilli, černého pepře, mletého manga, libečku, soli a mouky. Celou kořeněnou směs důkladně promícháme a povařené a nakrájené kolokázie obalíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a kolokázie na něm osmažíme, dokud nezezlátnou. Hotové umístíme na mísu a ozdobíme listy hlávkového salátu. Podáváme horké. |
Poznámka
1