Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49808
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Banány
0,3 kg Brambory
10 stroužek Česnek
6 ks Chilli paprička
5 ks Chilli paprička zelená
1 ks Dýně
150 g Fazolové lusky zelené
100 ml Hrachové lusky
150 g Jogurt bílý
50 ml Kari listy
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 ks Kokos čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Mléko kokosové
2 ks Mrkev kořen
50 ml Olej kokosový
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 314kJ
24% Sacharidy 88 g
67% Tuky 50 g
9% Sodík 179 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zelenina po jihoindicku postup přípravy receptu:

1

Banány a zeleninu (brambory, česnek, dýně, fazolky, hrachové lusky, lilek, mrkev, paprika a tykev) opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse si smícháme nastrouhanou dužninu z 1/2 kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.

2

Do hrnce napustíme vodu a uvedeme ji k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je už skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.

3

Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud nám zelenina nezměkne. Když je již zelenina hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept