Recept

Zapékaný květák po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49814
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 ks Květák
3 polévková lžíce Paneer sýr
1 kávová lžička Pasta česneková
1 kávová lžička Pasta zázvorová
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 649kJ
6% Sacharidy 22 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 283 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zapékaný květák po indicku postup přípravy receptu:

1

Květák opláchneme pod tekoucí vodou a pět minut jej necháme vařit na páře, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme společně s lístky koriandru. Rajčata rozmixujeme. Zelené chilli papričky rozkrájíme vejpůl a odstraníme stonky a semínka.

2

Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a nakonec několik vteřin smažíme kurkumu a mletý koriandr.

3

Zalijeme rozmixovanými rajčaty s koriandrem, zasypeme garam masalou a mletým chilli. Vše dochutíme špetkou soli. Za stálého míchání smažíme, dokud tato směs nezhoustne. Změklý květák umístíme do kastrolu a zalijeme jej kořeněnou omáčkou. Pod pokličkou necháme ještě pár minut dusit. Celou směs přelijeme do nádoby a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Můžeme podávat.

Poznámka

Zapečenou směs ozdobíme rozpůlenými chilli papričkami a lístky koriandru. Česnekovou a zázvorovou pastu můžeme připravit rozmixováním nakrájených ingrediencí se lžičkou vody. Panýr můžeme připravit sražením převařeného mléka syřidlem (např. octem) nebo jej nahradit jiným sýrem podle uvážení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept