Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49815
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krystal
1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
0,5 kg Karela
1 polévková lžíce Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr celý
300 ml Mouka hrachová
1 polévková lžíce Pasta česneková
1 polévková lžíce Pasta zázvorová
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
50 ml Tamarindová šťáva
100 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
18% Sacharidy 63 g
45% Tuky 34 g
13% Sodík 264 mg
38% Bílkoviny 21 g

Plněné karely postup přípravy receptu:

1

Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.

2

Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.

3

Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.

4

Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept