Smažený panír po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený panír po indicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49819 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
3 ks | Kardamom černý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprika zelená |
15 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kg | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 377,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 729,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Paprika zelená, Pepř černý celý, Rajčata, Skořice celá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Máslo čerstvé, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený panír po indicku postup přípravy receptu:
1 | Sýr nakrájíme na jemné plátky. Papriky rozkrojíme vejpůl, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Červené chilli zbavíme stonků, nakrájíme a zbavíme jadérek. Zázvor nakrájíme na plátky. Oloupanou a omytou cibuli rozčtvrtíme. |
2 | Na pánvi osmahneme směs koriandru, kmínu, hřebíčku, skořice, pepře a černého kardamomu. Tuto směs následně umeleme. Na jiné pánvi necháme rozpustit máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmažíme, dokud nezhnědne. |
3 | Na pánev s cibulí umístíme plátky tvarohu, vnitřek rajčat a dochutíme špetkou soli. Vše následně smažíme, dokud směs nepustí veškerou vodu. Když je tvaroh propečený, zalijeme jej směsí koření a zeleniny a ještě 3 minuty smažíme. |
4 | Ozdobíme lístky koriandru a ihned podáváme. |