Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49820

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 kávová lžička Chilli koření mleté
4 ks Cibule
2 kávová lžička Garam masala
1 kg Jackfruit
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pasta zázvorová
2 kávová lžička Pasta česneková
4 ks Rajčata
100 ml Voda pitná
1,5 kávová lžička Koriandr mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
43% Sacharidy 154 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 56 mg
17% Bílkoviny 10 g

Jackfruit kari postup přípravy receptu:

1

Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.

2

Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.

3

Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

Poznámka

Jackfruit je plod chlebovníkového stromu (Artocarpus heterophyllus), chutí připomíná fíky či ananas.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept