Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49823 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
10 ks | Chilli paprička zelená |
4 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Garam masala |
1 kg | Jackfruit |
50 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
50 ml | Máslo čerstvé |
50 ml | Mouka cizrnová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paneer sýr |
3 ks | Rajčata |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 873,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 498,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Jackfruit, Máslo čerstvé, Mouka cizrnová, Paneer sýr, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a očistíme česnek, cibuli a polovinu zázvoru. Vše důkladně rozmělníme, dokud nevznikne jemná pasta. Rajčata rozmixujeme. Zbylý zázvor, zelené chilli a lístky koriandru nasekáme a nastrouháme tvaroh. |
2 | Nakrájený jackfruit umístíme do hrnce a vaříme, dokud není měkký. Jackfruit rozmělníme, dokud z něj nevznikne jemná pasta. Směs zasypeme luštěninovou moukou, lžičkou garam masaly, přidáme špetku soli a vše důkladně promícháme. |
3 | Nastrouhaný panír řádně smícháme s nakrájeným koriandrem, chilli, zázvorem a solí a zpracujeme na bochánky. Tyto bochánky naplníme lžičkou jackfruitové směsi. Opět důkladně zpracujeme. |
4 | Pánev naplníme olejem a rozehřejeme. Bochánky v něm ponořené osmažíme. |
5 | Na másle osmahneme cibuli, pastu z česneku a zázvoru a bobkový list. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, jogurtem a poprášíme mletým kořením. Přidáme špetku soli. Směs smažíme, dokud nepustí tuk. Zalijeme vodou a necháme vařit. |
6 | Když je omáčka v bodu varu, ponoříme do ní osmahnuté bochánky a vaříme 5 minut. Následně vyjmeme na 4 talíře, ozdobíme koriandrem a šlehačkou. Ihned podáváme. |