Recept

Tykvové kuličky v indické omáčce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49826

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Chilli paprička
3 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
50 ml Cizrna
0,5 kávová lžička Garam masala
3 ks Hřebíček
2 ks Kardamom
2 ks Kardamom černý
2 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
15 ks Pepř černý celý
2 ks Rajčata
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 kg Tykev
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 649kJ
8% Sacharidy 28 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 144 mg
10% Bílkoviny 6 g

Tykvové kuličky v indické omáčce postup přípravy receptu:

1

Tykev zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Stroužky smícháme s nakrájenými zelenými chilli papričkami, polovinou zázvoru a polovinou koriandru. Dochutíme špetkou soli a garam masalou. Vše důkladně promícháme.

2

Směs zpracujeme na kuličky, které následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Cibuli rozmělníme, rajčata rozmixujeme a veškeré koření až na bobkový list rozmělníme na pastu.

3

Na pánvi rozpustíme máslo a pastu na něm osmahneme. Pánev zalijeme směsí rajčat, ochutíme špetkou soli. Smažíme, dokud se od koření neoddělí olej. Zalijeme vodou a omáčku přivedeme do bodu varu, do omáčky opatrně vložíme kuličky a necháme 10 minut podusit. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept