Tykvové kuličky v indické omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové kuličky v indické omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49826 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 ks | Chilli paprička |
3 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
50 ml | Cizrna |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
3 ks | Hřebíček |
2 ks | Kardamom |
2 ks | Kardamom černý |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
15 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Tykev |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 808,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 698,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Muškátový květ, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Tykev, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cizrna, Garam masala, Kardamom černý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvové kuličky v indické omáčce postup přípravy receptu:
1 | Tykev zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Stroužky smícháme s nakrájenými zelenými chilli papričkami, polovinou zázvoru a polovinou koriandru. Dochutíme špetkou soli a garam masalou. Vše důkladně promícháme. |
2 | Směs zpracujeme na kuličky, které následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Cibuli rozmělníme, rajčata rozmixujeme a veškeré koření až na bobkový list rozmělníme na pastu. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a pastu na něm osmahneme. Pánev zalijeme směsí rajčat, ochutíme špetkou soli. Smažíme, dokud se od koření neoddělí olej. Zalijeme vodou a omáčku přivedeme do bodu varu, do omáčky opatrně vložíme kuličky a necháme 10 minut podusit. Ozdobíme koriandrem a podáváme. |