Recept

Bramborové kuličky v kořeněné omáčce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49828
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 kg Brambory
2 kávová lžička Chilli koření mleté
6 ks Chilli paprička zelená
4 ks Cibule
1 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Garam masala
100 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
50 ml Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Ořechy Kešu
3 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,5 kg Tvaroh tvrdý
2 l Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
10% Sacharidy 36 g
30% Tuky 22 g
9% Sodík 173 mg
57% Bílkoviny 32 g

Bramborové kuličky v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli rozmělníme na hladkou pastu. Rajčata, zelené chilli a zázvor umístíme do mísy a vše dohromady rozmixujeme.

2

Kešu oříšky nadrobno nakrájíme. Šlehačku ve šlehači ušleháme a odložíme do mrazáku. Brambory zbavíme slupek, vložíme do hrnce s vodou a necháme uvařit. Následně je rozmělníme, zalijeme tvarohem, kukuřičnou moučkou, špetkou soli a vše důkladně zamícháme. Směs zpracujeme na malé kuličky. Do kuličky umístíme 1 lžičku zamrzlé šlehačky, 1 rozinku a kešu oříšek. Směs následně znova uhněteme.

3

Pánev naplníme olejem a kuličky v něm ponořené osmažíme. Když jsou důkladně osmahlé, vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme uschnout.

4

Na rozehřáté smetaně osmahneme kmín, nakrájenou cibuli, zázvor a pastu z chilli. Směs zalijeme rozmixovanými rajčaty, špetkou soli a kořením. Směs smažíme, dokud se od ní neoddělí tuk.

5

Zalijeme našlehaným jogurtem a směs zahřejeme. Zalijeme šálkem vody a za stálého míchání vaříme. Do směsi umístíme kuličky a na mírném plameni povaříme ještě cca 5 minut. Ozdobíme šlehačkou, koriandrem a kešu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept