Bramborové kuličky v kořeněné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové kuličky v kořeněné omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49828 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
6 ks | Chilli paprička zelená |
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Garam masala |
100 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
50 ml | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Ořechy Kešu |
3 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kg | Tvaroh tvrdý |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 758,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 533,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Fenykl obecný, Jogurt bílý, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Rozinky tmavé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové kuličky v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli rozmělníme na hladkou pastu. Rajčata, zelené chilli a zázvor umístíme do mísy a vše dohromady rozmixujeme. |
2 | Kešu oříšky nadrobno nakrájíme. Šlehačku ve šlehači ušleháme a odložíme do mrazáku. Brambory zbavíme slupek, vložíme do hrnce s vodou a necháme uvařit. Následně je rozmělníme, zalijeme tvarohem, kukuřičnou moučkou, špetkou soli a vše důkladně zamícháme. Směs zpracujeme na malé kuličky. Do kuličky umístíme 1 lžičku zamrzlé šlehačky, 1 rozinku a kešu oříšek. Směs následně znova uhněteme. |
3 | Pánev naplníme olejem a kuličky v něm ponořené osmažíme. Když jsou důkladně osmahlé, vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme uschnout. |
4 | Na rozehřáté smetaně osmahneme kmín, nakrájenou cibuli, zázvor a pastu z chilli. Směs zalijeme rozmixovanými rajčaty, špetkou soli a kořením. Směs smažíme, dokud se od ní neoddělí tuk. |
5 | Zalijeme našlehaným jogurtem a směs zahřejeme. Zalijeme šálkem vody a za stálého míchání vaříme. Do směsi umístíme kuličky a na mírném plameni povaříme ještě cca 5 minut. Ozdobíme šlehačkou, koriandrem a kešu. Ihned podáváme. |