Recept

Indický špenát s čočkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49831

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
150 g Jogurt bílý
2 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý
200 g Čočka jedlá
1 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 181kJ
13% Sacharidy 46 g
4% Tuky 3 g
21% Sodík 422 mg
39% Bílkoviny 22 g

Indický špenát s čočkou postup přípravy receptu:

1

Čočku opláchneme a ponoříme na hodinu do studené vody. Špenát taktéž opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a zelené chilli na podlouhlé nudličky. Nastrouháme si zázvor a odložíme ho bokem. Na pánvi opražíme rozdrcená semínka koriandru.

2

Kostky cibule osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Smícháme společně s čočkou, špetkou soli, chilli a nadrcenými semínky koriandru. Při stálém míchání smažíme další 3 minuty.

3

Zalijeme šálkem vody a na pánev vložíme špenát. Necháme vařit, dokud směs nepustí všechnu vodu. Špenát společně s čočkou umístíme do mísy, rozmělníme a důkladně promícháme. Směs zalijeme našlehaným jogurtem a opět umístíme na pánev, kde necháme dalších 5 minut vařit. Ihned podáváme.

Poznámka

Na tento pokrm je nejlepší čočka mungo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept