Indický špenát s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indický špenát s čočkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49831 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
150 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 24g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,2mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Čočka jedlá, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indický špenát s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku opláchneme a ponoříme na hodinu do studené vody. Špenát taktéž opláchneme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostky a zelené chilli na podlouhlé nudličky. Nastrouháme si zázvor a odložíme ho bokem. Na pánvi opražíme rozdrcená semínka koriandru. |
2 | Kostky cibule osmažíme na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Smícháme společně s čočkou, špetkou soli, chilli a nadrcenými semínky koriandru. Při stálém míchání smažíme další 3 minuty. |
3 | Zalijeme šálkem vody a na pánev vložíme špenát. Necháme vařit, dokud směs nepustí všechnu vodu. Špenát společně s čočkou umístíme do mísy, rozmělníme a důkladně promícháme. Směs zalijeme našlehaným jogurtem a opět umístíme na pánev, kde necháme dalších 5 minut vařit. Ihned podáváme. |
Poznámka
Na tento pokrm je nejlepší čočka mungo.