Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 49833

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
500 g Nudle Udon
3 kávová lžička Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
200 g Sýr sójový - Tofu
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1,5 l Vývar instantní dashi
2 polévková lžíce Červená pasta ze sojových bobů
2 polévková lžíce Řasa Wakame
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
28% Sacharidy 99 g
24% Tuky 18 g
95% Sodík 2 g
19% Bílkoviny 11 g

Nudle v polévce s tofu postup přípravy receptu:

1

Řasy namočíme na 5 minut do studené vody, slijeme je, necháme okapat a odložíme stranou.

2

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle, promícháme a povaříme asi 2 minuty. Pak nudle slijeme, necháme okapat, propláchneme pod studenou vodou a rozdělíme do 4 misek. Tofu nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

3

V kastrůlku přivedeme k varu vývar dashi a na mírném ohni necháme vařit.

4

V misce smícháme červenou pastu s 250 ml dashi vývaru, přidáme mirin, sójovou omáčku, řasy a asi minutu povaříme. Pak polévku nalijeme do misek s nudlemi, posypeme kostkami tofu a kolečky jarních cibulek. Ihned podáváme.

Poznámka

Místo červené, lze použít i bílá pasta, nebo je můžeme použít obě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept