Paella s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella s cizrnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49834 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
1 ks | Lilek |
40 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
300 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 746,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Lilek, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Celer, cibuli, papriku nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem tři minuty smažíme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata, rýži, na plátky pokrájený lilek a vše zalijeme vínem a vývarem. |
2 | Po pěti minutách vaření do pánve přidáme cizrnu a vaříme alespoň deset minut, dokud není rýže a zbylá zelenina měkká. Dochutíme ještě solí, pepřem a ihned podáváme. |