Recept

Cuketa v kořeněné omáčce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49835
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kg Cuketa
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
50 ml Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Pasta česneková
2 kávová lžička Pasta zázvorová
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 678kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 181 mg
9% Bílkoviny 5 g

Cuketa v kořeněné omáčce postup přípravy receptu:

1

Cukety zbavíme slupky, opláchneme, nakrájíme a ochutíme špetkou soli. Rajčata a oloupanou cibuli rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme cukety, které následně přemístíme na talíř.

2

Na stejném tuku osmahneme cibuli a zázvorovou a česnekovou pastu, dokud nezezlátne. Zalijeme rozmixovanými rajskými jablíčky, posypeme koriandrem, chilli, kurkumou a mletým kmínem. Vše za stálého míchání smažíme, dokud se od koření neoddělí veškerý tuk.

3

Do směsi ponoříme osmahlé cukety a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud nejsou cukety měkké. Omáčku dochutíme garam masalou, zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Ozdobíme nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept