Piškotová omeleta s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová omeleta s borůvkami
Piškotová omeleta s borůvkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49837 |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 l | Kompot borůvkový |
60 g | Mouka polohrubá |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 270g |
---|---|
Cholesterol | 622,7mg |
Draslík | 420,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot borůvkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová omeleta s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky ušleháme do bílé pěny s krupicovým cukrem, přidáme k sněhu z bílků, přisypeme mouku se Solamylem a vše promícháme. |
2 | Pečicí papír rozprostřeme na plech a z těsta na něm vytvoříme kulaté omelety, které upečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů Celsia. |
3 | Plech s upečenými omeletami vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a obrátíme. Plech dáme stranou, z omelet opatrně stáhneme pečicí papír, překlopíme je a necháme mírně vychladnout. |
4 | Z borůvek, které jsme nechali okapat, dáme malou část stranou na zdobení, zbylé rozmačkáme a promícháme s ušlehanou šlehačkou a s moučkovým i vanilkovým cukrem. |
5 | Omelety potřeme borůvkovou směsí, posypeme celými borůvkami a podáváme. |