Recept

Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 49838

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
150 ml Japonská sójová omáčka
100 g Kamaboko
2 ks Kuřecí stehna
750 g Nudle Udon
4 ks Shiitake houby
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 l Vývar instantní dashi
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 130kJ
36% Sacharidy 129 g
41% Tuky 31 g
192% Sodík 4 g
90% Bílkoviny 50 g

Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme vodu, vložíme houby a přelijeme horkou vodou, necháme 30 minut namočené, pak je slijeme, osušíme a odložíme stranou. V kastrůlku smícháme 125 ml dashi, 1 lžíci sójové omáčky, mirinu a přivedeme k varu. Pak přimícháme houby shiitake a vaříme 15 minut, dokud se tekutina neodpaří. Pak sundáme ze sporáku.

2

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle a za občasného míchání 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme a necháme okapat. Nudle rozdělíme do ohnivzdorných misek s pokličkou. V kastrolu smícháme zbytek dashi, sójovou omáčku, mirin a špetku soli. Vše přivedeme k varu a nalijeme na nudle tak, aby byly ponořené.

3

Každou misku s nudlemi poklademe několika houbami, upečeným kuřecím stehnem, kamaboko a jarními cibulkami. Pak přidáme vejce. Každou misku postavíme na sporák a přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept