Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 49838 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
150 ml | Japonská sójová omáčka |
100 g | Kamaboko |
2 ks | Kuřecí stehna |
750 g | Nudle Udon |
4 ks | Shiitake houby |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
1 l | Vývar instantní dashi |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 129g |
---|---|
Cholesterol | 340,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kuřecí stehna, Shiitake houby, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Japonská sójová omáčka, Kamaboko, Nudle Udon, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar instantní dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle Udon s kuřecím masem a houbami shiitake postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, vložíme houby a přelijeme horkou vodou, necháme 30 minut namočené, pak je slijeme, osušíme a odložíme stranou. V kastrůlku smícháme 125 ml dashi, 1 lžíci sójové omáčky, mirinu a přivedeme k varu. Pak přimícháme houby shiitake a vaříme 15 minut, dokud se tekutina neodpaří. Pak sundáme ze sporáku. |
2 | V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle a za občasného míchání 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme a necháme okapat. Nudle rozdělíme do ohnivzdorných misek s pokličkou. V kastrolu smícháme zbytek dashi, sójovou omáčku, mirin a špetku soli. Vše přivedeme k varu a nalijeme na nudle tak, aby byly ponořené. |
3 | Každou misku s nudlemi poklademe několika houbami, upečeným kuřecím stehnem, kamaboko a jarními cibulkami. Pak přidáme vejce. Každou misku postavíme na sporák a přivedeme k varu, na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Ihned servírujeme. |