Králičí kousky na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí kousky na bylinkách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
350 g | Králičí maso |
130 g | Lilek |
1 kávová lžička | Majoránka |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 625,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 391,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Lilek, Majoránka, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí kousky na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěné králičí filety nakrájíme podélně na kolečka a zlehka naklepeme. Vložíme do mísy a promícháme s bylinkami nasekanými najemno a 3 lžícemi oleje. (část rozmarýnu si odložíme). Zakryjeme fólií a necháme v lednici alespoň hodinu marinovat. |
2 | Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. |
3 | Lilek nakrájíme na kostičky, nasypeme do větší pánve, přidáme olivový olej, neoloupaný stroužek česneku a snítku rozmarýnu a cca 3min opékáme. Potom ochutíme solí, přidáme lžíci oleje, marinované maso a zprudka asi 2min orestujeme. Vmícháme rajče, podlijeme vínem a odstavíme. |
4 | Maso podáváme posypané pepřem a nasekanou petrželkou. |