Jednoduchý recept

Králičí kousky na bylinkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4984
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
350 g Králičí maso
130 g Lilek
1 kávová lžička Majoránka
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 370kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 21 g
7% Sodík 131 mg
44% Bílkoviny 25 g

Králičí kousky na bylinkách postup přípravy receptu:

1

Vykoštěné králičí filety nakrájíme podélně na kolečka a zlehka naklepeme. Vložíme do mísy a promícháme s bylinkami nasekanými najemno a 3 lžícemi oleje. (část rozmarýnu si odložíme). Zakryjeme fólií a necháme v lednici alespoň hodinu marinovat.

2

Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky.

3

Lilek nakrájíme na kostičky, nasypeme do větší pánve, přidáme olivový olej, neoloupaný stroužek česneku a snítku rozmarýnu a cca 3min opékáme. Potom ochutíme solí, přidáme lžíci oleje, marinované maso a zprudka asi 2min orestujeme. Vmícháme rajče, podlijeme vínem a odstavíme.

4

Maso podáváme posypané pepřem a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept