Recept

Nudle Udon s vývarem Dashi

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 49840

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
60 ml Japonská sójová omáčka
400 g Nudle Udon
2 polévková lžíce Pažitka
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
1,5 l Vývar instantní dashi
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 314kJ
27% Sacharidy 97 g
20% Tuky 15 g
107% Sodík 2 g
10% Bílkoviny 5 g

Nudle Udon s vývarem Dashi postup přípravy receptu:

1

V kastrolu přivedeme k varu vývar dashi, snížíme teplotu sporáku a necháme na mírném ohni vařit.

2

Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k vývaru dashi, pak přilijeme mirin, sójovou omáčku, cukr, vše promícháme a povaříme na mírném ohni asi 5 minut.

3

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání je 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme, scedíme, necháme okapat a rozdělíme do polévkových misek.

4

Uvařené nudle přelijeme hotovým vývarem a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept