Nudle Udon s vývarem Dashi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle Udon s vývarem Dashi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 49840 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
60 ml | Japonská sójová omáčka |
400 g | Nudle Udon |
2 polévková lžíce | Pažitka |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
1,5 l | Vývar instantní dashi |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 99,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 440,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Pažitka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Japonská sójová omáčka, Nudle Udon, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar instantní dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle Udon s vývarem Dashi postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu přivedeme k varu vývar dashi, snížíme teplotu sporáku a necháme na mírném ohni vařit. |
2 | Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k vývaru dashi, pak přilijeme mirin, sójovou omáčku, cukr, vše promícháme a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. |
3 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání je 5 minut povaříme. Pak nudle slijeme, scedíme, necháme okapat a rozdělíme do polévkových misek. |
4 | Uvařené nudle přelijeme hotovým vývarem a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |