Recept

Plněné bramborové kuličy s indickou omáčkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49842
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 kg Brambory
2 polévková lžíce Chilli koření mleté
5 ks Chilli paprička zelená
6 plátek Chléb konzumní
2 ks Cibule
1 kávová lžička Fenykl čerstvý
1 kávová lžička Garam masala
50 ml Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
100 ml Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
150 g Ořechy Kešu
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
8% Sacharidy 28 g
38% Tuky 29 g
8% Sodík 159 mg
16% Bílkoviny 9 g

Plněné bramborové kuličy s indickou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli, zelené chilli a zázvor zpracujeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. 8-10 kešu oříšků rozdrtíme na prášek a společně s mlékem rozmělníme na pastu. Zbylé oříšky nasekáme na jemné kousky.

2

Půl šálku šlehačky ušleháme a dáme zmrazit. Rajčatové pyré, koriandr, chilli, mletý fenykl a kurkumu společně důkladně promícháme s polovinou jogurtu. Vše podle chuti osolíme.

3

Brambory zbavíme slupek a necháme je vařit. Když jsou brambory hotové, důkladně je rozmačkáme. Krajíce chleba necháme nasáknout ve vlažné vodě, následně je vyždímáme a smícháme s rozmačkanými bramborami. Ze vzniklé směsi uhněteme kuličky. V kuličkách vytvoříme důlky a vyplníme je zmrzlou smetanou, rozinkami a trochou nasekaných kešu. Opět zpracujeme, necháme osmahnout na oleji, dokud kuličky nezezlátnou, a odložíme bokem.

4

Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmahneme kmín a bobkový list. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, přidáme pastu z cibule, zázvor a pastu z chilli. Celou směs důkladně smažíme. Vše zalijeme zbytkem jogurtu, důkladně zamícháme a necháme smažit, dokud koření nepustí všechen tuk.

5

Zalijeme šálkem vody a necháme vařit dalších 15 minut. Na pánev přidáme pastu z kešu a necháme vařit další 2 minuty. Kuličky vyjmeme na mísu a zalijeme omáčkou. Dochutíme masalou. Omáčku ozdobíme lístky koriandru, zbytkem šlehačky a kešu oříšky. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept