Tvaroh s kešu po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvaroh s kešu po indicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49843 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
5 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
10 ks | Ořechy Kešu |
3 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kg | Tvaroh tvrdý |
50 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 797,4mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Ořechy Kešu, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvaroh s kešu po indicku postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli se zázvorem a česnekem rozetřeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. Kešu oříšky rozemeleme s mlékem na další pastu. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme pastu z cibule. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, dochutíme kmínem, chilli a smažíme, dokud se od koření neoddělí všechen tuk. |
3 | Zalijeme ušlehanou šlehačkou a vmícháme i pastu z kešu. V případě potřeby zalijeme trochou vody. Na pánev umístíme kostičky tvarohu a poprášíme garam masalou. Dalších 5 minut necháme smažit. |
4 | Když je sýr důkladně osmažený, ozdobíme jej nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme. |