Jednoduchý recept

Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49847
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Brambory
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 l Kompot borůvkový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Solamyl
3 polévková lžíce Strouhanka
200 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 775kJ
19% Sacharidy 69 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 122 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Uvařené brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s tvarohem, mouku a vejci. Těsto dochutíme solí a vyválíme z něj šišky dlouhé 7 až 10 cm o průměru přibližně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu dostatčné množství osolené vody a šišky v ní 5 minut vaříme. Uvařené šišky necháme v sítu okapat.

2

Borůvkový kompot zahřejeme na bod varu a zahustíme ho Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Borůvkovou omáčku podle chuti osladíme cukrem.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm strouhanku a podle chuti ji také osladíme cukrem.

4

Okapané šišky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou, přidáme zakysanou smetanu, posypeme osmažnou strouhankou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept