Recept

Hnízda s jablky z Perneku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49848
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

50 g Hera
1,5 dl Mléko plnotučné
Rozpečená jablka
3 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr skořicový
2 špetka Hřebíček
750 g Jablka
0,5 kávová lžička Skořice mletá
5 polévková lžíce Strouhanka
0,5 dl Voda pitná
Těsto
400 g Brambory
300 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
33% Sacharidy 120 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 225 mg
23% Bílkoviny 13 g

Hnízda s jablky z Perneku postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka rozkrájíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V rendlíku s 0.5 dl vody je za častého promíchání rozpečeme. Dochutíme je cukrem, mletou skořicí a roztlučeným hřebíčkem. Jablka rozpékáme přibližně 15 minut. Potom je necháme vychladnout. Strouhanku nasucho osmažíme v teflonové pánvi dozlatova a promícháme se skořicovým cukrem. Heru roztopíme.

2

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 6 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme k nim hrubou mouku, sůl a velmi hustou zakysanou smetanu. Těsto dobře propracujeme a dáme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku silnou 1 cm. Potřeme ji Herou, posypeme strouhankou a rozetřeme rozpečené jablka, kromě 2cm okrajů. Těsto zabalíme do závinu, nakrájíme na díly široké 5-6 cm.

3

Díly položíme řeznou stranou do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli zbytkem Hery (1-2 lžíce.) Mísu zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 25-35 minut dozlatova.

4

Upečené přelijeme mlékem a pečeme odkryté 5-7 minut - necháme je nasáknout.

5

Jablková hnízda podáváme teplá i studená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept