Třešně sušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešně sušené
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49851 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kg | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 486,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešně sušené postup přípravy receptu:
1 | Použijeme zralé, ale méně šťavnaté třešně. Omyjeme, necháme okapat a i s peckami rozprostřeme na lísky. Sušíme na slunečném místě při teplotě 30-40 °C po dobu cca 8 hodin. Vypeckované ovoce sušíme delší dobu při nižší teplotě. Jakmile z nich při zmáčknutí nevytéká šťáva, uložíme na suchém a chladné místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na sušení - cca 8 hodin.