Zdravý recept

Mošt z čerstvých třešní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49853
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

2 g Kyselina citrónová
2 l Třešně

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 446kJ
7% Sacharidy 26 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 23 mg
2% Bílkoviny 1 g

Mošt z čerstvých třešní postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zvolna zahřejeme na teplotu cca 70 °C. Poté ihned prolisujeme. Necháme několik hodin stát, až se usadí kal.

2

Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a mošt rozdělíme do lahví. Uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

3

Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení-několik hodin. Recept je kalkulován na 1l třešňové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept