Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých třešní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49854

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
25 g Kyselina citrónová
2 l Třešně

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 697kJ
46% Sacharidy 165 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 16 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sirup z čerstvých třešní postup přípravy receptu:

1

Třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a necháme cca 2 dny kvasit. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a po chvíli odstavíme. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

3

Sirup rozdělíme do lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odstátí-několik hodin. Recept je kalkulován na 1l třešňové šťávy, je-li nutné, upravíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept