Španělské placky s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské placky s borůvkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49855 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
25 g | Cukr moučkový |
100 g | Hera |
0,5 l | Kompot borůvkový |
150 g | Mouka polohrubá |
120 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 556,7mg |
Draslík | 335,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 12,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot borůvkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské placky s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme vodu, rozpustíme v ní tuk, přivedeme k varu a přimícháme mouku. Kaši pak necháme mírně vychladnout a za stálého míchání do ní postupně přidáváme rozšlehaná vajíčka. |
2 | Na plech rozprostřeme pečicí papír, z těsta na něj lžící uděláme malé placičky, které upečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia. |
3 | Smetanu vyšleháme a přimícháme k ní mírně rozmačkané borůvky. |
4 | Vychladlé upečené placičky potíráme borůvkovou šlehačkou a podáváme. |