Víno z čerstvých třešní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Víno z čerstvých třešní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49856 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
800 g | Cukr krystal |
1 špetka | Kulturní kvasinky |
10 g | Kyselina citrónová |
5 l | Třešně |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 613,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kulturní kvasinky, Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Víno z čerstvých třešní postup přípravy receptu:
1 | Zralé třešně přebereme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Důkladně rozmačkáme a ihned vylisujeme. Odměříme potřebné množství šťávy. |
2 | Cukr a kyselinu citronovou rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme třešňovou šťávu. Přelijeme do demižonu, přisypeme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a odložíme nejprve na teplé místo, kde necháme kvasit několik dnů. Poté přemístíme k dokvašení do studené místnosti. |
3 | Po ustátí stáčíme vykvašené víno gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, rozdělíme do lahví. Na každý 1l vína přidáme ještě 100g cukru, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kvašení-několik dnů. Recept je kalkulován na 3,5l třešňové šťávy, je-li nutné, upravíme množství čerstvého ovoce.