Džem z čerstvých višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z čerstvých višní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49857 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,2 kg | Cukr krystal |
2 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 461kJ
27% Sacharidy 96 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem z čerstvých višní postup přípravy receptu:
1 | Višně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich rozmačkáme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí. Poté přidáme zbylé višně a za stálého míchání znovu vaříme, až džem začne rosolovatět. |
2 | Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném a suchém místě. |