Rizoto na milánský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto na milánský způsob
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49859 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
300 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 428,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 98,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto na milánský způsob postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme. |
2 | Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. |
3 | Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota bylinky a koření, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme. |