Recept

Rizoto na milánský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 49859

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
300 g Rýže Basmati
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
1 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
12% Sacharidy 43 g
27% Tuky 20 g
71% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Rizoto na milánský způsob postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

2

Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.

3

Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota bylinky a koření, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept