Recept

Soté z kuřete se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 49861
Kategorie: Maso

Ingredience

180 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Estragon
1,3 kg Kuře
120 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží
120 ml Zakysaná smetana
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,357 kcal
Kilojoule 5 679kJ
6% Sacharidy 21 g
136% Tuky 102 g
47% Sodík 937 mg
132% Bílkoviny 74 g

Soté z kuřete se žampiony postup přípravy receptu:

1

Kuře rozdělíme na osm porcí, opláchneme a osušíme. Očištěnou šalotku a estragon nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na kostičky a dvakrát ponoříme do vroucí a studené vody.

2

Porce kuřete osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmažíme ze všech stran na oleji. Osmažené porce pečeme s polovinou másla v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.

3

Na pánvi na zbylém másle orestujeme šalotku, slaninu a žampiony. Směs přidáme v polovině pečení ke kuřeti spolu s vývarem.

4

Upečené porce kuřete vyjmeme z pekáče, do výpeku přimícháme smetanu a na sporáku vaříme za občasného míchání, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vmícháme estragon.

5

Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept