Recept

Rizoto po milánsku s houbami a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 49862

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
100 g Slanina vepřová
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 055kJ
23% Sacharidy 83 g
42% Tuky 32 g
68% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Rizoto po milánsku s houbami a slaninou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

2

Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.

3

Stranou upražíme na proužky pokrájenou slaninu. Po usmažení plátky ještě pokrájíme na drobné kousky a dáme stranou. Na pánev dolijeme trochu oleje a na plátky nakrájené žampiony osmahneme do měkka.

4

Slaninu a houby přidáme k rýži, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, přidáme petrželku, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept