Jednoduchý recept

Jihočeská borůvková omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49863
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 kg Borůvky
50 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
15 g Solamyl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 758kJ
10% Sacharidy 35 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Jihočeská borůvková omáčka postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.

Poznámka

Hustotu omáčky docílíme množstvím mléka. Hustší podáváme k lívancům nebo vdolkům, řidší poléváme kynuté nebo tvarohové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept