Recept

Milánské rizoto s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 49864
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Hrachové lusky
250 g Krevety tygří - loupané
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
300 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
200 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 998kJ
13% Sacharidy 47 g
27% Tuky 20 g
60% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Milánské rizoto s krevetami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

2

Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.

3

K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept